Onderdeel van
Bax Totaalrecreatie BV

U heeft niets in uw winkelwagen.

  • 20.000 m² kampeerwinkel in Bergeijk
  • Veilig online betalen
  • Uitstekende service!
  • Ons streven: levering binnen 2 werkdagen!

Rookoven

Een rookoven is gezond

Een rookoven is het gezonde alternatief voor het bereiden van vlees, groenten, aardappelen, vis en nog veel meer ingrediënten om een prachtige maaltijd mee op tafel te zetten. Een rookoven heeft geen toegevoegde olie of andere vetten nodig om een gerecht heerlijk op smaak te brengen en dat maakt het niet alleen lekker, maar ook nog eens hartstikke gezond!

Veel mogelijkheden

In het verleden werd een rookoven gebruikt om voedselwaren langer te kunnen conserveren. De rook van het brandende hout zorgt er namelijk voor dat bacteriën gedood worden. Deze rook zorgt tevens voor de bekende smaak waarvoor men kiest voor het garen van voedsel in een rookoven. Een rookoven is erg makkelijk in gebruik en vaak doet het al het werk. Rookovens zijn er in verschillende modellen en groottes. U kunt zelfs uw eigen rookoven maken met behulp van wat aluminiumfolie, maar belangrijk is dat er gebruik gemaakt wordt van een afgesloten ruimte, omdat anders de rook kan ontsnappen. De rookovens die te koop zijn in de winkels zijn echter veel geavanceerder en veelzijdiger en vaak zorgt dat er ook voor dat uw maaltijd van betere kwaliteit is. Een rookoven kunt u gebruiken als aanvulling op kookassortiment, maar kan ook dienen ter vervanging van de barbecue of skottelbraai. Het brengt zeker dezelfde gezelligheid en hetzelfde plezier met zich mee, want u kunt de gehele tijd buiten blijven zitten met vrienden of familie terwijl uw voedsel gaart.

Waarom een rookoven?

De rook van verbrand hout in een rookoven kan een erg kenmerkende smaak en geur achterlaten in het voedsel en dat is veelal ook de reden waarom mensen kiezen voor een rookoven. Deze smaken kunnen nog erg verschillen, want dit is afhankelijk van het soort hout dat u kiest voor in de rookoven. Zo kunt u elk gerecht variëren en altijd heel bijzonder maken. Andere redenen voor aanschaf van een rookoven hebben wij voor u hieronder op een rijtje gezet:

  • Geen vetten toevoegen
  • Kenmerkende geur en smaak
  • Makkelijk en gezellig
  • Voedsel blijft langer houdbaar
  • Veel mogelijkheden en variaties

Een rookoven zorgt ervoor dat u makkelijk, gezond en lekker kunt koken zonder er veel voor te hoeven doen. Dat wilt u toch ook? Rookovens zijn er voor binnen- en voor buitengebruik, dus er is er altijd wel een bij die in uw behoefte voorziet. Bestel nu uw eigen rookoven en neem een kijkje in ons ruime assortiment Weber Smokey barbecues.