Kijkend naar de energiebron van barbecues, komt u deze in verschillende soorten tegen bij een barbeque kopen. Het is aan te raden van te voren al na te gaan voor wat voor soort u wil gaan. Dit maakt een barbque kopen al gemakkelijk door het enorme aanbod barbecues van tegenwoordig. Soorten barbecues die u tijdens een barbeque kopen aan treft zijn:

  • Houtskool: Dit is de meeste authentieke manier van barbecueen. Tevens heeft het een typische geur en zorgt en voor een bepaalde smaak van het vlees en vis.
  • Gas: Bij deze soort barbecues koppel je een gasfles aan de barbecue. Ouderwetse modellen die u tijdens een barbeque kopen kunt tegenkomen moet u nog met een ouderwets vonksysteem aanzetten daar waar moderne gasbarbecues veelal automatisch aangaan.
  • Elekriciteit: Dit is de gemakkelijkste en snelste energiebron. Tevens kan de tempratuur veelal gemakkelijk geregeld worden middels een thermostaat.

Barbeque kopen: Accessoires

Een barbeque kopen gaat gepaard met denodige accessoires. Wanneer u een barbeque kopen gaat, zal u deze dan ook veelal tegenkomen. Bekende barbecue merken als Cadac, Weber en Big Green Egg hebben bijvoorbeeld tal van accessoires die bij bepaalde barbecues horen, maar ook universele accessoires. Let u er bij een barbeque kopen dan ook op of er nog handige accessoires bij horen. Op Bbq-Specialist vindt u van deze merken dan ook divere barbecue accessoires die niet mogen ontbreken bij een barbeque kopen.

Veiligheidstips

Heeft u eenmaal een barbeque gekocht? Dan is het belangrijk uw veiligheid te waarborgen. Hier zijn dan ook enkel tips waar u op moet letten tijdens het barbecueën.

  • Zorg voor een stabiele ondergrond, de barbecue dient stevig te staan.
  • Houtskoolbarbecue gekocht? Steek deze dan aan met de middelen die hiervoor zijn bestemd, dit wil zeggen: Gebruik middelen als spiritus en bezine NIET!
  • Let op met synthetische kleren, deze vatten gemakkelijk vlam.
  • Elektrische barbecue gekocht? Gebruik deze dan niet in de regen, bij regen gelijk uitschakelen.
  • Houdt altijd een emmer water in de buurt